Zpět na seznam článků
Peblog článek
Článek

Ochutnejte pečené ovesné vločky 4x jinak

19.06.2020, 15:30

Ochutnejte pečené ovesné vločky 4x jinak

Naše pečené ovesné vločky jsou díky speciální technologii úpravy vynikající i samy o sobě. Pokud je však použijete jako vstupní surovinu pro další kouzlení v kuchyni, můžete jimi jídlo povýšit na jinou úroveň… Jsou křupavé, báječně nasládlé a dodají vám potřebnou energii. Vyzkoušejte naše originální recepty a posuďte sami!

Tyčinky z pečených ovesných vloček s vůní medu a perníku

Ingredience na 5 tyčinek:

  • 150 g Peblo pečených ovesných vloček skořicových
  • 25 g mandlí
  • 50 g sušených švestek (nebo jiného šťavnatého sušeného ovoce)
  • 1/2 lžičky kořenící směsi do perníku
  • 25 g medu

Postup:

Vločky již máme připravené, a tak stačí opéct posekané mandle na pánvičce, aby se rozvoněly. Med můžeme předem přihřát v hrnci (lze přidat pár lžiček vody), aby byl tekutější a lépe se smíchal s ostatními surovinami. Švestky pokrájíme. Pečené vločky s kořením smícháme dohromady, přidáme i zbylé ingredience a důkladně promícháme, aby vzniklo husté a lepkavé těsto. Pokud se příliš sype, je třeba přidat více medu.

Namočíme si ruce, aby se na ně těsto tolik nelepilo, a natlačíme ho do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Dále buď necháme několik hodin vychladnout v lednici, nebo pečeme při 180 ˚C. Nakonec nakrájíme na tyčinky.

Pečené ovesné vločky s tvarohem a borůvkami ve skleničce

Ingredience:

  • 55 g Peblo pečených ovesných vloček medových
  • 100 g bílého jogurtu (do 4 % tuku)
  • 100 g polotučného tvarohu
  • 50 g borůvek
  • 2 kešu ořechy
  • lžička čekankového sirupu

Postup:

Tvaroh smícháme s jogurtem a lžičkou čekankového sirupu. Do vyšší skleničky vrstvíme jogurtovo-tvarohový krém, pečené vločky a borůvky. Nakonec ozdobíme kešu ořechy.

Tvarohový dort s malinami

Ingredience:

na korpus:

  • 250 g Peblo pečených ovesných vloček skořicových
  • 50 g másla

na těsto:

  • 3 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 80 g cukru
  • 250 g mascarpone
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 250 g polotučného tvarohu

Postup:

Předehřejeme si troubu na 140 °C. Vločky trochu rozmixujeme, aby vznikly menší kousky, přidáme k nim změklé máslo a vše spojíme. Směs rovnoměrně namačkáme do kruhové formy vyložené pečicím papírem a dáme ztuhnout do lednice. Mezitím vymícháme vejce, vanilkový i obyčejný cukr, mascarpone a oba tvarohy do hladkého krému. Krém nalijeme na ztuhlý korpus a dáme do trouby. Dort se peče alespoň 1 hodinu. Okraje by měly být nazlátlé, ale střed dortu ještě neztuhlý. Poté vypneme troubu a s pootevřenými dvířky v ní necháme dort pozvolna ztuhnout. Po vystydnutí necháme ještě vychladit v lednici. Tento moučník je nejlepší odleželý a podávaný s ještě zmrzlými malinami.

Banánovo-čokoládové lívanečky s pečenými vločkami

Ingredience na 2 porce:

na lívanečky:

  • 160 g Peblo pečených ovesných vloček medových s čokoládou
  • 2 vejce
  • 1 banán
  • lžička oleje

na ozdobení:

  • 100 g manga
  • 200 g jogurtu (do 3,5 % tuku)

Postup:

Rozmixujeme vejce s banánem a promícháme s vločkami. Olej na opékání lívanečků si dáme na stranu na talířek a rozpálenou pánev vždy jen lehce potřeme mašlovačkou. Lívanečky takto opékáme z obou stran. Servírujeme ozdobené jogurtem a čerstvým ovocem, například mangem.

Toto byla jen malá ochutnávka toho, jak je možné naše vločky použít jinak, než spolu s mlékem nebo jogurtem ke snídani. Napadly vás ještě jiné kombinace? Budeme rádi, když se nám s nimi pochlubíte!