1 hodnocení

Asijský vegan burger

Suroviny:

  • Bulka na burger
  • Veganská majonéza
  • Mladý špenát

Hrachový burger (hracháč, veganier, Peaburger)

 

Dip z řapíkatého celeru:

  • ½ Řapíkatého celeru bez listů
  • 1 zakysaná smetana z kokosového mléka
  • 3 lžíce veganské rybí omáčky
  • 1 špetka mletého chilli
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • šťáva z 1 limety

 

Restované karotkové juliane:

  • 1 Velká karotka
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 kus čerstvého zázvoru o velikosti palce
  • 1 lžička octa
  • 1 lžíce černého nebo zlatého sezamu
  • 1 lžíce sezamového oleje
Položka byla vyprodána…
Objednáno
1 Kč
Kategorie: Recepty
Položka byla vyprodána…

Jak na to?

 

Oloupanou karotku nakrájíme na velmi tenké proužky (juliane) orestujeme na rozpáleném rostlinném oleji, přidáme cukr, ocet, sezam a nakonec na velmi  zázvor, po krátkém zarestování – až je karotka měkká přidáme sojovku, necháme mírně odpařit a dáme stranou, po chvilce do směsi zamícháme sezamový olej.

Necháme pozvolna chladnout. Mezitím si připravíme dipp - do malého rendlíku dáme cukr, limetkovou šťávu a rybí omáčku, svaříme zhruba na dvě třetiny, necháme pozvlona chladnout, nakrájíme si řapíkatý celer na malinké kostičky, smícháme jej se zakysanou smetanou a svařenou rybí omáčkou s cukrem a limetou.

Ochutíme ještě chilli. Na grilu ogrilujeme hracháč a bulky.  Bulky pomažeme z obou rozkrojených stran majonézou, poté vrstvíme: mladý špenát, hracháč, dipp z řapíkatého celeru, hracháč, karotkové juliane, nakonec přiklopíme vrškem bulky.