Hrach and Chips

Suroviny:

  • ½ balení hracháče
  • 200g hranolek
  • 500ml olej na smažení
  • 225g hladké mouky
  • 300ml piva(perlivé vody)
  • 30g máslo
  • 1 kypřící prášek
  • 1 limetka
  • 10g sůl

Hrachový burger (hracháč, veganier, Peaburger)

 

Položka byla vyprodána…
Objednáno
1 Kč
Kategorie: Recepty
Položka byla vyprodána…

Jak na to?

 

1. V misce promícháme mouku, kypřící prášek, sůl a máslo. Tak aby nám máslo udělalo drobnou drobenku.
Do směsi přiléváme pivo tak aby vzniklo husté těstíčko.

2. Hranolky rozprostřeme na plech s pečícím papírem a dáme péct do rozpálené trouby na 200 °C cca 15minut nebo podle návodu na obalu.

3. Hracháč překrojíme na ¼, ponoříme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji. Hracháč by měl plavat, aby se rovnoměrně osmažil.

4. Při podávání hracháče zakápneme limetkou a přidáme ke hranolkům.